ro Romanian
Fonduri Europene pentru Tinerii Fermieri masura 6.1

Bani mai mulți pentru tinerii fermieri! Finanțări de minim 70.000 EURO/fermă din 2021

Vești bune pentru tinerii care vor să se apuce de agricultură și să acceseze fonduri europene! Cei care vor accesa submăsura 6.1 – ”instalarea tinerilor fermieri” începând cu 2021, vor avea parte de o finanțare mai consistentă, începând de la 70.000 euro. Informația a fost dezvăluită în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” de către consultantul Ion Păunel. Dacă până acum această creștere a finanțării era doar la nivel de propunere, în urma negocierilor care au avut loc ieri la Bruxelles, se pare că s-a luat o hotărâre în acest sens.

”Astăzi, la Bruxelles, au avut loc mai multe întâlniri care vor caracteriza partea financiară a agriculturii românești pentru următorii 7 ani. (…) România a reușit să introducă pe această perioadă de tranziție 2021-2022 două submăsuri cu o finanțare mult mai mare decât ce aveam până acum.

 

Ca veste bună, tinerii fermieri, începând cu anul 2021, când se va redeschide submăsura 6.1, pot beneficia de o alocare financiară de până la 100.000 euro. Se va începe de la 70.000 euro, iar suma maximă va fi 100.000 euro. Este o creștere consistentă față de actualul PNDR, unde plafoanele erau de 40.000, respectiv 50.000 euro. Este o informație verificată. Și tot ca o veste bună pentru tinerii fermieri, în viitoarea alocare financiară, începând cu 2021, partea de cofinanțare va fi de 75%. S-a reușit acest lucru și eu zic că este foarte important. Așadar, dacă tinerii fermieri vor să scrie proiecte de modernizare a exploatațiilor agricole, partea lor de cofinanțare este de 75%. Este un sprijin destul de substanțial și sperăm ca agricultura să devină mult mai atractivă pentru tinerii din România”, a precizat Ion Păunel pentru AGRO TV.

 

Invitatul lui Ovidiu Ghinea a mai dezvăluit și câteva informații de la discuțiile care au loc la nivelul Ministerului Agriculturii, legate de măsurile care vor fi deschise anul viitor. Submăsura pentru instalarea tinerilor fermieri este una sigură și este posibil ca alocarea financiară pentru aceasta să fie mult mai mare decât în 2020.

 

”Măsura 6.1 – instalarea tinerilor fermieri se va redeschide cu siguranță anul viitor și sperăm să obținem o finanțare mult mai mare. Anul acesta au fost puțin peste 42 milioane euro. Pe național s-au absorbit toți banii, chiar au fost cereri de două ori mai multe decât cele aprobate. Am avut și acea componentă de diaspora care, din păcate, nu a cunoscut succes, dar sper să găsim o soluție împreună cu Ministerul Agriculturii să revenim la forma inițială, poate cu o departajare la punctaj pentru cei din diaspora”, a mai subliniat Ion Păunel.

Sursa:Agro TV

Distribuie:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Abonează-te

Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile legate de Programele de finanțare pe Fonduri Europene Nerambursabile

Acest site foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta!