ro Romanian
Fonduri Europene Nerambursabile

Accesare Fonduri Europene Programul LIFE a fost aprobat oficial de Parlamentul European!

Fonduri Europene

Pe 30 aprilie 2021, Parlamentul European a aprobat oficial acordul cu statele membre privind programul LIFE, care îi va permite să investească 5.4 miliarde de euro în proiecte climatice și de mediu în următorii șapte ani.

Programul LIFE se numără printre programele de finanțare ale Uniunii Europene pentru care Comisia a propus cea mai mare creștere proporțională pentru perioada 2021-2027.

Bugetul total alocat pentru LIFE va fi împărțit între 3.5 miliarde euro pentru activități de mediu și 1.9 miliarde euro pentru acțiuni climatice. Programul va contribui la schimbarea către o economie curată, circulară, eficientă din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon și rezistentă la climă, pentru a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și pentru a opri și inversa pierderea biodiversității. 

Cu contribuția sa de 64% din bugetul său la obiectivul de finanțare a schimbărilor climatice, acesta este unul dintre cei mai mari contributori la obiectivele climatice din toate programele UE.

Sursa: Fonduri Structurale

Distribuie:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Abonează-te

Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile legate de Programele de finanțare pe Fonduri Europene Nerambursabile

Acest site foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta!