ro Romanian
Fonduri Europene nerambursabile

36 milioane de euro pentru pentru finanțarea competențelor digitale

 În cursul zilei de  31 martie 2022, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a publicat în consultare Ghidul solicitantului pentru „Perfecționarea/recalificarea angajaților din IMM-uri în scopul utilizării unor tehnologii emergente (Cyber-Physical Systems, Robotics, Internet of Things, Big Data, Machine Learning, Artificial Intellignce, RPA, additive manufacturing, blockchain)”.

Ghidul se adresează solicitanților care doresc să obțină fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C7 în vederea administrării de proiecte în cadrul apelului aferent Investiției I 19: „Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme”. 

Apelul de proiecte este menit să încurajeze și să sprijine formarea și certificarea competențelor digitale avansate de care angajații IMMurilor au nevoie pentru a fi competitivi în noua economie. Tocmai de aceea, va fi acordat un punctaj suplimentar pentru proiectele care susțin o curriculă și un design de training care accelerează dobândirea acestor competențe”, explică ministrul Marcel Boloș.

Solicitanți eligibili:

  •  organizații patronale, federații patronale, confederații patronale sau uniuni patronale teritoriale – persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial;
  •  asociații de întreprinderi, în calitate de beneficiari unici sau în parteneriat cu alte entități relevante, precum organizații sindicale și/sau furnizori de formare profesională;
  • camerele de comerț și industrie, în calitate de beneficiari unici sau în parteneriat cu alte entități relevante, precum organizații sindicale și/sau furnizori de formare profesională.

Tipuri de activități eligibile:

Activitatea 1: Prezentarea unei/ unor curricule, respectiv a design-ului de curs care să răspundă nevoilor de îmbunătățirea a nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini sau recalificarea angajaților din IMM-urile exclusiv în contextul sprijinului transformarii digitale a IMM-urilor.

Vor fi vizate domenii tehnice de tipul: programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, IOT, Robotics, Internet of Things, Big Data, Machine Learning, Artificial Intellignce, RPA, additive manufacturing, blockchain etc.

Activitatea 2: Furnizarea de programe de formare profesionala

Aceasta activitate are în vedere furnizarea de programe de formare pentru Upskilling, Reskilling & Cross-Skilling forței de muncă din IMM-uri în ceea ce privește competențele digitale, în special pentru aplicarea folosirii unor tehnologii emergente (Cyber-Physical Systems, Robotics, Internet of Things, Big Data, Machine Learning, Artificial Intellignce, RPA, additive manufacturing, blockchain).

Se finanțează programe de formare pe baza curriculelor prezentate prin cerea de finanțare.

Activitatea 3: Evaluarea competențelor profesionale  

Prezentarea unui mecanism de evaluare si certificare a competentelor profesionale pentru aplicarea folosirii unor tehnologii emergente (Cyber-Physical Systems, Robotics, Internet of Things, Big Data, Machine Learning, Artificial Intelligence, RPA, additive manufacturing, blockchain) in corelare cu partea de curricula dezvoltata.

Aceasta activitate are in vedere evaluarea competențelor profesionale obținute în urma formării în domeniile menționate mai sus.  

Alocarea totală pentru acest apel este de 36.000.000 euro, iar valoarea totala maximă nerambursabilă a unui proiect  este de 1.000.000 euro.

Un solicitant poate depune maxim 2 proiecte.

Daca vrei fii la curent cu toate noutatile legate de Fonduri Europene ,Fonduri Norvegiene si Fonduri Guvernamentale te invit sa te abonezi la Newsletter aici!

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre programe cu finantare nerambursabila te invit sa intri pe blog  aici

Am atras până acum milioane de euro prin Fonduri Europene. Iată ce spun clienții noștri! click aici!

Ești interesat să îți dezvolți proiectul cu ajutorul fondurilor europene, norvegiene sau guvernamentale nerambursabile? Ai ajuns unde trebuie, mai ales dacă ești în căutarea unui consultant experimentat în dezvoltarea unei afaceri, sau a proiectelor unui ONG sau a unei instituții publice din Iași, sau Regiunea Nord-Est!

Solicită consultanță gratuită aici!

Sursa:Fonduri Structurale si Ministerul Cercetării

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Acest site foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta!